Comprovació de fuita interior

Comprobación de fuga interior

Com comprovar si tens una fuita d'aigua?

 

Creus que pots tenir una fuita a casa? Et donem alguns consells per poder-ho esbrinar i solucionar.

  1. Identifica quina és la posició del teu comptador d’aigua. Podràs localitzar el número del teu comptador a la part inferior de la factura.
  2. Verifica que el comptador funciona correctament: deixa oberta una aixeta perquè el comptador registri moviment. Revisa si l’agulla vermella de l’esfera gran o l’última xifra vermella del comptador es mou.
  3. Mantingues l’aixeta oberta, tanca la clau de pas de sortida del comptador i comprova que aquest no registra cap moviment.
  4. Torna a obrir la clau de pas del comptador i assegura-te’n de no tenir oberta cap aixeta de l’interior de la casa o local. Deixa passar una hora i observa si el comptador ha registrat consum d’aigua. En cas afirmatiu, pot ser que hi hagi una fuita a la teva instal·lació, ja que el comptador només registra consum si hi passa aigua.

En aquest vídeo tutorial t'expliquem com fer-ho. 

  • Hola! Si creus o has detectat que tens un consum d’aigua superior a l’habitual. Podria deure’s a les següents causes: Canvi d’hàbits de consum, més persones a la vivenda, canvi d’algun electrodomèstic, instal·lació d’un aparell descalcificador. Una fuita d’aigua no detectada. Un us fraudulent del teu comptador. Pots comprovar si la teva instal·lació funciona correctament d’una manera molt senzilla. Localitza el teu comptador i obre alguna aixeta de casa. Comprova que el comptador compta cap endavant (augmentant la numeració) mentrestant l’aixeta està oberta. Tanca totes les aixetes i apaga qualsevol electrodomèstic que utilitzi aigua, sense tocar la clau de pas. Verifica la lectura del comptador. Deixa passar un parell d’hores sense utilitzar l’aigua i torna a comprovar la lectura del comptador. Si no ha augmentat el consum, la teva instal·lació funciona correctament i no hi ha fuites d’aigua. Si el consum ha augmentat, és probable que tinguis una pèrdua d’aigua, ja que el comptador només avança la numeració si hi ha consum d’aigua. Contacta amb un servei de reparacions en la major brevetat possible per reparar-la y així evitar consums no desitjats. Sabies que podries tenir dret a una bonificació per fuites i facilitats de pagament? Entra en la nostra pàgina web, localitza el teu municipi i revisa les condicions. Si ho desitges, pots enviar-nos la teva sol·licitud a través del formulari que trobaràs en l’apartat “Contacta” de la web, i començarem a tramitar-la. Si encara no t’has donat d’alta a l’Àrea de Clients, no desaprofitis la oportunitat. Registra-t’hi y podràs veure els teus consums i factures, així com rebre avisos d’interès relacionats amb el teu contracte. Recorda que l’aigua és un be preciat i escàs. Fes-ne un ús responsable. Gracies! Estem al teu servei.

Si detectes la fuita, caldrà que contactis amb un servei de reparacions el més aviat possible. Et recomanem mantenir la clau de pas tancada fins la seva reparació!

Comunica’ns a través d’aquest link l’avaria per poder revisar l’afectació en els seus consums.